Download!Begin NU met het Eiwitrijke Recepten Kookpakket!

Wat zijn de voordelen van een personal trainer?

Vind jij gezondheid belangrijk? Wil je meer energie en een betere conditie hebben, maar je hebt de motivatie niet? Je wilt gezonder eten, maar je weet niet wat en hoe? Je bent mentaal niet sterk genoeg om je doelstellingen te halen Je traint 3 keer per week in de sportschool maar het helpt allemaal niets? Dan is Personal Training iets voor jou. In deze tekst zullen een aantal voordelen van een personal trainer staan.

Een personal trainer maakt een persoonlijk trainingsschema gericht op jouw doelstelling(en)

Personal training is meer dan alleen het individueel trainen. Een personal trainer start met het bespreken van je doelstellingen. Dit kan variëren van het verliezen van gewicht (lichaamsvet), het verbeteren van je conditie, het opbouwen van spiermassa tot het vergroten van je kracht en het werken aan een fit en gezond lichaam. Doordat iedereen verschillend is en niet dezelfde doelstellingen nastreeft, maakt een personal trainer een persoonlijk trainingsschema met een gerichte aanpak die bij jou past.

Personal training bespaart tijd en geeft een optimaal resultaat

Het hebben van weinig tijd is het nummer één excuus om niet te gaan trainen. Personal training is dan de uitkomst. Het kost weinig tijd, je hebt slechts 2 (tot 3) keer per week een uur trainen nodig. Door die 60 minuten effectief te gebruiken en daarna goed te herstellen ben je gegarandeerd een stap dichter bij jouw droomresultaat. Doordat je personal trainer/coach weet wat goed voor jou is, train je de juiste spiergroepen op de juiste intensiteit, resulterend in een optimaal resultaat binnen een realistische termijn.

Zorg altijd voor voldoende tijd tussen de trainingen, dit zorgt voor een goed herstel. Maak een goede planning en train bij voorkeur op vaste dagen. Herstel, is net als training, ook onderdeel van het succes. Minder herstel betekent simpelweg dat je minder goed uitgerust bent, en je lichaam de trainingsprikkels minder goed opneemt.

Een personal trainer zoekt samen met jou de grens op

Personal training is de meest effectieve manier om je doelstellingen te behalen. Dit komt door de intensive begeleiding, maar ook doordat een personal trainer/coach je leert om op je tanden te bijten. Door je zelf uit te (laten) dagen kan je jouw comfort zone vergroten en ben je weer een stukje dichter bij je (eind)resultaat.

Doordat het vaak onprettig aanvoelt buiten je persoonlijke grens (comfort zone) zoek je deze ook niet graag vrijwillig op. Denk bijvoorbeeld aan het geven van een presentatie wat je lastig vind, of iemand confronteren met iets lastigs. Een personal trainer zoekt samen met jou, stapje voor stapje jouw persoonlijke grens op.