Download!Begin NU met het Eiwitrijke Recepten Kookpakket!

Waarom kiezen voor biologische noten?

Wist jij al dat het eten van noten gezond is? Één handje noten per dag, ongeveer 30 gram, zorgt voor diverse gezondheidsvoordelen. Ze zitten bijvoorbeeld vol antioxidanten, waardoor je weerstand verhoogd wordt, en zitten boordevol voedingsstoffen. Ondanks dat er redelijk veel calorieën in noten zitten, zul je er niet snel van aankomen. Sterker nog, het kan er zelfs voor zorgen dat je afvalt. Hoe dit kan? Je lichaam neemt niet alle calorieën op. Daarnaast zorgen ze voor een vol gevoel. Door slechts een kleine hoeveelheid noten te eten, heb je al een goede middagsnack waar je nog lang vol van zit. Doordat noten zoveel calorieën bevatten, is het echter wel belangrijk om er niet teveel van te eten.

Als snack of door je eten

Je kan noten gewoon los eten, maar ze zijn ook lekker door een salade. Daarnaast zijn ze ook smakelijk in bijvoorbeeld een pasta- of rijstgerecht, of voeg ze in de ochtend toe aan je yoghurt. Ook ontzettend lekker om zelf een notenpasta te maken en het op je brood te smeren of wat dacht je zelf notenmeel maken? Van onder andere macadamia’s, walnoten en amandelen kun je meel maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een keukenmachine. Wanneer je vegetariër bent, zijn noten een goede vleesvervanger. Maak bijvoorbeeld een heerlijke notenburger.

Interessante feitjes

  • Je zou het niet verwachten, maar noten horen bij de vruchten. Echter smaken noten niet zoet en zitten ze vol met (goede) vetten.
  • Onder andere amandelen, hazelnoten en cashewnoten worden het meest gegeten. Wat zijn jouw favoriete noten?
  • Veel mensen denken dat pinda’s ook noten zijn, maar pinda’s vallen onder de peulvruchten. Het is bijvoorbeeld familie van de taugé en de linzen.
  • Noten kun je het beste bewaren op een droge plek waar de temperatuur ongeveer 10 tot 15 graden is. Ze kunnen anders namelijk snel gaan schimmelen.
  • Terwijl pistachenoten met name geproduceerd worden in Iran, komt maar liefst 80% van de amandelen uit de Verenigde Staten.
  • Iedere noot heeft zo zijn eigen gezondheidsvoordeel en bevat weer andere vitamines en mineralen. Varieer daarom, zodat je optimaal kunt profiteren van alle voordelen.
  • Noten zijn er in verschillende varianten, waaronder gezout of ongezout, gebrand of ongebrand, et cetera. Het is aan te raden om te kiezen voor rauwe, ongezouten noten. Tijdens het roosteren verliezen de noten namelijk veel gezonde amino- en vetzuren.

Biologische noten

Naast biologisch vlees, biologische groenten en biologisch fruit, zijn er ook biologische noten. Deze biologische noten smaken misschien hetzelfde, maar zijn niet alleen goed voor jou maar ook nog eens voor de rest van de wereld. Bij het produceren van deze noten wordt namelijk rekening gehouden met het milieu, de dieren en alle mensen. Zo wordt er geen gebruik gemaakt van chemische middelen, worden bestrijdingsmiddelen vermeden die slecht zijn voor dieren en planten, wordt er geen gebruik gemaakt van kunstmest en is er een strenge controle op vervuiling.

Bionoot

Raakt jouw notenvoorraad langzaam maar zeker op en ben je op zoek naar nieuwe biologische noten? Bij Bionoot vind je een ruim assortiment aan noten en notenmixen. Kies een mix met noten en rozijnen, je favoriete noot of een lekkere notenmix met kaneel. Ruim 90% van de producten is biologisch gecertificeerd. Verantwoord en op een bewuste manier snacken was nog nooit zo gemakkelijk.