Download!Begin NU met het Eiwitrijke Recepten Kookpakket!

Voetbaltickets bemachtigen, waar rekening mee houden?

Bijzonder veel mensen vinden het ontzettend fijn om een voetbalmatch bij te kunnen wonen. Om dat te kunnen doen spreekt het voor zich dat er voetbaltickets bemachtigd moeten kunnen worden. Dat blijkt in de praktijk niet altijd even eenvoudig te zijn. Dat is het gevolg van verschillende redenen. In eerste instantie is het namelijk zo dat de populariteit van vooral Europese topwedstrijden zeer aanzienlijk is. Bovendien is het ook zo dat bepaalde voetbaltickets al vrij snel verhandeld worden op de zwarte markt voor een veelvoud van hun oorspronkelijke kostprijs. Wil jij graag meer te weten komen over het boeken van tickets voor voetbalwedstrijden? Dan is het zonder meer interessant om ook nog even de rest van de informatie hier op deze pagina te raadplegen.

Heb je voorrang voor bepaalde voetbaltickets of niet?

We trappen een open deur in wanneer we zeggen dat bepaalde voetbaltickets ontzettend populair zijn. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat veel van deze tickets werkelijk de deur uit vliegen. In bepaalde gevallen is het echter zo dat je als voetballiefhebber voorrang kan krijgen bij het boeken van één of meerdere tickets. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer je lid bent van een bepaalde fanclub. Vooral de grotere clubs krijgen vaak de mogelijkheid om bepaalde populaire tickets op voorhand te kopen voor hun leden. Op deze manier maak je in de praktijk beduidend meer kans om tal van populaire wedstrijden bij te kunnen wonen. Dat is altijd mooi meegenomen.

Met welke prijzen dien je rekening te houden?

Het spreekt voor zich dat er in de praktijk sprake is van uiteenlopende prijzen bij het boeken van voetbaltickets. De prijs van de tickets is niet alleen afhankelijk van de ploeg in kwestie die speelt, daarnaast zal je ook rekening moeten houden met de aard van de competitie. De prijzen voor de landelijke competities waar je rekening mee dient te houden zijn doorgaans de volgende:

  • Gemiddeld 75 euro voor een wedstrijd in Engeland;
  • Gemiddeld 70 euro voor een wedstrijd in Spanje;
  • Gemiddeld 69 euro voor een wedstrijd in Italië; 
  • Gemiddeld 50 euro voor een wedstrijd in Zwitserland;

De tarieven lopen dus duidelijk toch wel danig uiteen. Ben je van plan om een wedstrijd in de beker van een bepaald land bij te wonen? Dan kan je doorgaans rekenen op lagere tarieven. Zou je graag een wedstrijd van je favoriete team bij willen wonen in een competitie zoals de Champions League? In dat geval kan je, je maar beter voorbereiden op een vrij hoge aankoopprijs voor wat je ticket betreft. Dit is dus wel iets waar je in de praktijk zeker rekening mee zal willen houden.

Hoe kan je voetbaltickets boeken?

De eenvoudigste manier om voetbaltickets te boeken is natuurlijk door gebruik te maken van het internet. Voor ontzettend veel mensen geldt dat ze tegenwoordig eenvoudig hun tickets boeken via één van de verschillende boekingssites die daarvoor bestaan. Niet alleen werkt dit zeer eenvoudig, wanneer je er voldoende snel bij bent zal je kunnen vaststellen dat je gegarandeerd de tickets die je wenst zal weten te bemachtigen. In ieder geval is en blijft de regel uiteraard altijd dat het van cruciaal belang is om zo snel mogelijk je tickets te boeken.