Download!Begin NU met het Eiwitrijke Recepten Kookpakket!

Tips bij het kopen van keepershandschoenen

Ben jij helemaal fan geworden van Andries Noppert op het WK in Qatar? Dat is natuurlijk niet zo gek, want hij is een hele goede keeper. Steeds meer mensen die onder voetbal gaan willen daarom keeper worden en dit kan ook heel erg leuk zijn. Veel mensen die net beginnen met voetballen willen geen keeper worden en vinden het een vervelende positie. Toch kan keepen heel erg leuk worden en vooral als je er wat beter in wordt. Voordat je goed kunt beginnen met keepen, is het van een groot belang dat je de juiste keeperskleding hebt, zoals de keepershandschoenen

 

Keeperskleding bestaat uit veel verschillende onderdelen, zoals de voetbalschoenen, keepersshirt, keepersbroek en de keepershandschoenen. De shirts en de broeken spreken voor zich, maar het kopen van de handschoenen is erg belangrijk. Je hebt deze handschoenen in veel verschillende soorten maten en varianten. Het is van een groot belang dat je de juiste handschoenen koopt, omdat je op deze manier een stuk beter kunt keepen. Waarom zijn de handschoenen nu zo belangrijk? En hoe koop je de juiste handschoenen? In dit artikel geven we een paar tips, die je kunnen helpen met het kopen van de juiste handschoenen.

Waarom is het zo belangrijk?

Keepershandschoenen zijn heel erg belangrijk voor keepers en dat is ook niet zo gek. Je moet namelijk met jouw handen de ballen tegenhouden en hierbij kunnen de handschoenen helpen. De keepershandschoenen zorgen ook voor meer grip en dit betekent dat jij de bal beter kunt vasthouden. Het is namelijk een ramp als de bal uit jouw handen schiet en in het doel beland. De handschoenen moeten een goede grip hebben en dit maakt het keepen een stuk makkelijker, zo weet je op deze manier zeker dat je ballen kunt vangen en vasthouden.

Type keepershandschoenen

Het kopen van keepershandschoenen wordt lastig, omdat er veel verschillende types zijn. Je hebt namelijk handschoenen speciaal voor natuurgras, maar ook voor kunstgras. Zo zijn er bijvoorbeeld allround handschoenen, maar ook normale handschoenen. Het is belangrijk om het juiste type te kopen, anders is de kans groot dat de handschoenen verslijten. Ook zijn er speciale handschoenen om te kunnen keepen in de regen. Deze hebben meer grip tijdens het natte weer en dat is natuurlijk een groot voordeel. Daarnaast moet je ook goed kijken naar de maat van de handschoenen, zo moeten ze natuurlijk heerlijk om je handen zitten. Te grote of te kleine handschoenen kunnen namelijk het keepen een stuk moeilijker maken.

Bescherming

Bij het kopen van keepershandschoenen, is de bescherming van de handschoenen ook erg belangrijk. De verschillende handschoenen beschikken namelijk over een fingersave en dit komt door de plastic/kunststof die erin is verwerkt. Dit leidt tot extra stevigheid en hierdoor worden vingerblessures voorkomen. Dit betekent wel dat de handschoenen minder soepel zijn en soms is het een goede reden om deze bescherming niet te gebruiken.  Voor beginnende keepers is het aan te raden om handschoenen te gebruiken zonder fingersave, zo kun je op deze manier jouw vingers een stuk beter trainen en dat is heel belangrijk.