Download!Begin NU met het Eiwitrijke Recepten Kookpakket!

Stoom je lichaam klaar voor de zomer

De zomer staat voor de deur! Dit betekent dat mensen massaal aan de slag gaan om hun lichaam voor te bereiden op de zomermaanden. Wie wil er immers niet pronken met een strakke buik en een gespierd bovenlichaam op het strand? Zeker wanneer je single bent kan het een voordeel zijn om er goed uit te zien in de zomer. Het strand ligt immers vol met single mannen en vrouwen. Wie weet wat voor leuke date je hier tegen het lijft loopt! Niet iedereen vindt het even gemakkelijk om zich voor te bereiden op de zomermaanden. Hoe weet je bijvoorbeeld wanneer je op een normaal gewicht zit? In dit artikel vertellen we je er meer over!

Op een goed gewicht komen voor de zomer

Een goed gewicht is van verschillende aspecten afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan je lengte! Iemand die langer is zal automatisch ook meer wegen dan iemand die wat kleiner is. Een goed gewicht voor een langer persoon zal daardoor ook hoger liggen dan voor iemand die een kleinere lengte heeft. Daarbij bestaat er een verschil tussen het streefgewicht voor vrouwen en voor mannen. Doorgaans wegen vrouwen net iets meer van zichzelf dan mannen. Een manier om te weten of je een normaal gewicht hebt is je bmi berekenen. Op internet vind je hier handige tools voor.

Een gezond eetpatroon aanhouden

Naast voldoende sporten om af te vallen is ook een gezond eetpatroon van groot belang om op gewicht te blijven voor de zomermaanden. Zorg bijvoorbeeld voor voldoende eiwitten, die je spieren helpen te herstellen na een zware training in de sportschool of buiten. Probeer tussendoortjes zoveel mogelijk te vermijden en kies bij voorkeur voor een appel, banaan of ander fruit als tussendoortje. Het is niet noodzakelijk om alleen sla te eten als diner, dit is zelfs onverstandig als je regelmatig intensief sport.