Download!Begin NU met het Eiwitrijke Recepten Kookpakket!

Redenen om aan de slag te gaan met een personal trainer aan huis

Het lijdt geen twijfel dat Nederland als geheel, een stuk gezonder zou kunnen zijn. In ons drukke leven rennen we onszelf de grond in met werk, gezin, en andere verplichtingen. Bovendien vertrouwen we op gemaksvoedsel dat niet alleen ongezond maar ook ongelooflijk verslavend is. 

Als zodanig is het geen wonder dat meer dan 71% van onze bevolking te zwaar of zwaarlijvig is. Gelukkig is er licht aan het eind van de tunnel, want je hebt de macht om je omstandigheden te veranderen. 

Voor de beste resultaten raden we je ten zeerste aan een personal trainer aan huis in te huren. Maar zijn ze de kosten waard? Wet denkt van wel en we gaan je vertellen waarom.

Blijf lezen voor de top negen voordelen die alleen een personal trainer kan bieden.

  1. Verantwoordingsplicht

Een van de moeilijkste dingen aan het beginnen van een nieuw trainingsprogramma is consequent blijven. Helaas is het ook een van de belangrijkste factoren voor succes. Je kunt niet verwachten dat je je doelen bereikt als je voortdurend spiekt bij je dieet of trainingen overslaat.

Dit is waar een persoonlijke fitnesstrainer schittert. Of je nu online traint of op een fysieke locatie, je maakt een paar keer per week een afspraak met je trainer. Die afspraak en hun toewijding aan tijd helpen je om je aan je trainingsroutine te houden.

Bovendien houd je door een paar keer per week met ze af te spreken je ook meer verantwoordelijk voor je dieet. Elke sessie vragen ze je naar je vooruitgang en of je jezelf al of niet saboteert door dingen te eten die buiten je voedingsplan vallen. Eenvoudig gezegd helpen personal trainers je goede gewoonten te ontwikkelen.

  1. Toezicht

Een ander belangrijk voordeel van het inschakelen van een personal trainer is hun professionele toezicht. Dit garandeert je veiligheid en efficiëntie tijdens het uitvoeren van oefeningen. Toezicht is vooral belangrijk als je nieuw bent in het gewichtheffen. 

Trainen met vrije gewichten is een van de meest effectieve manieren om spieren en functionele kracht op te bouwen. Maar als je de juiste tiltechnieken niet kent, kun je je daarbij gemakkelijk bezeren.

Een personal trainer ter plaatse of online kan elke beweging en positie van je lichaam terwijl je oefeningen doet nauwkeurig bekijken om er zeker van te zijn dat je ze goed uitvoert. Net zo belangrijk is dat ze je vorm kunnen corrigeren en mogelijke blessures voorkomen.

  1. Doelen stellen

Als iemand die uitgeteld is in de fitnesswereld, kan het moeilijk zijn om doelen voor jezelf te bedenken. Hoeveel gewicht moet je verwachten te verliezen en hoe snel? Hoe lang duurt het om spieren te krijgen?

Iemand met een personal trainer certificaat weet precies hoe het menselijk lichaam werkt. Ze weten hoe ze je kunnen helpen praktische en haalbare doelen te stellen. Ze werken met je samen om korte termijn, mijlpaal doelen te stellen om je dichter bij je uiteindelijke fitness doelen te brengen.

  1. Voedingsadvies 

Sommige, maar niet alle personal trainers zijn voedingsdeskundigen. Maar alle personal trainers weten wel het een en ander over hoe je moet eten om specifieke doelen te bereiken. Dit is een ongelooflijk belangrijk voordeel van het inschakelen van een personal trainer.

Je kunt een slecht dieet niet overtreffen. Je kunt elke dag meerdere uren trainen, maar als je dieet niet op punt staat, zullen je resultaten beperkt blijven. Een personal trainer zal je helpen een voedingsplan te ontwerpen dat duurzaam en effectief is.

  1. Gepersonaliseerde programmering

Sommige mensen vragen zich af of de kosten van een personal trainer het wel waard zijn. Je kunt immers online gratis trainingsprogramma’s vinden. De trainingsprogramma’s die je online vindt zijn echter niet gepersonaliseerd, ze gaan uit van een “one size fits all” benadering.

Zoals je weet, past één maat niet bij iedereen. Een personal trainer kan je helpen een trainingsprogramma te ontwerpen dat specifiek op jouw behoeften is afgestemd. Dit omvat zowel je doelen als eventuele fysieke, mentale, of emotionele beperkingen die je hebt.

  1. Uitdaging en Motivatie

Weinig mensen weten hoe ze zichzelf voldoende kunnen pushen in een training. De meeste mensen zijn niet gewend ongemakkelijk te zijn wat lichamelijke inspanning betreft. We weten niet hoeveel gewicht we moeten tillen voor verschillende oefeningen of hoe zwaar we ons cardiovasculaire systeem moeten belasten.

Van nature pushen mensen zichzelf niet hard genoeg. Een personal trainer zal je fysiek en mentaal uitdagen. Net zo belangrijk is dat hij je motiveert om door te gaan als het moeilijk wordt.

Uitgelicht: personal training Nederland 

  1. Ervaring en kennis

Misschien wel het belangrijkste dat een personal trainer inbrengt zijn ervaring en kennis. Ze zitten al een tijdje in de fitness arena en zijn professioneel opgeleid om andere mensen te helpen gezond te worden en hun fitness doelen te bereiken. 

Dit komt jou op meerdere manieren ten goede. Als cliënt betekent dit dat je de veiligste en meest effectieve aanpak van je doelen volgt. Maar je krijgt ook de kans je eigen kennis van lichaamsbeweging en voeding te vergroten en je inzicht in het menselijk lichaam te verbeteren.

  1. Resultaten 

Voor de meeste mensen draait het bij fitness en diëten om de resultaten. Zelfs degenen die van fitness gaan houden en naar de trainingen uitkijken worden gedreven door hoe het hun leven verbetert. Helaas weten veel mensen niet echt wat ze in de sportschool doen en zwoegen urenlang zonder echt resultaat.

Het inhuren van een personal trainer zal niet op magische wijze al je problemen oplossen of je succes garanderen. Maar als je bereid bent het werk te doen, zullen ze je helpen de resultaten te krijgen die je verlangt. En in de meeste gevallen zul je je doelen sneller bereiken. 

  1. Flexibiliteit

Tenslotte moet je, als druk lid van de samenleving, aan je schema denken. Wanneer kun je tijd vrijmaken om te trainen? 

Een van de beste voordelen van het inhuren van een personal trainer is dat je je trainingsschema kunt aanpassen aan je behoeften. Ze zullen je in hun dag kunnen inwerken, zelfs als dat betekent dat je bij het krieken van de dag voor je werk moet opstaan. Veel cliënten van personal training hebben onregelmatige schema’s die van week tot week veranderen, en dat is niet erg.