Download!Begin NU met het Eiwitrijke Recepten Kookpakket!

Op gewicht met het puntendieet van Weight Watchers

Er zijn vele manieren van afvallen. Eén van de meest bekende manieren is het puntendieet van Weight Watchers. Hoeveel kun je met dit dieet afvallen? En hoe goed werkt het dieet nu echt? Antwoord op die vraag en meer krijg jein dit artikel.

Wat houdt “puntendieet” in?

Een “puntendieet” is een dieet dat zich richt op het eten van bepaalde punten met voeding. Dat betekent eigenlijk niets anders dan dat voeding een bepaalde waarde krijgt toebedeeld. Voeding die ongezond is en eigenlijk dik maakt, krijgt een hogere puntentoebedeling dat voeding die je zou helpen bij het afvallen. Op die manier kun je heel mooi in kaart brengen welke gerechten en producten je wel en niet mag eten. Weight Watchers is eigenlijk het enige bekende puntendieet van dit moment, hoewel er ook diëten zijn die het idee ervan trachten na te doen. Desondanks is het Weight Watchers die het meeste succes boekt met afvallen via een puntendieet.
Het dieet van Weight Watchers kent cijfers en punten toe aan de hand van SmartPoints. Deze slimme puntentelling leggen we in de volgende alinea aan je uit.

Wat zijn SmartPoints?

Heel belangrijk bij het dieet van Weight Watchers zijn dus de zogenaamde Smart Points. Deze “slimme punten” helpen je om inzicht te krijgen in je eet- en drinkgedrag. Zo’n beetje alle producten die er maar te koop zijn hebben van Weight Watchers punten gekregen. Stel je voor dat je 90 kilo weegt en graag 70 kilo wil gaan wegen. Je wil dan graag 20 kilo verliezen. Daarvoor krijg je een half jaar de tijd. Het zou kunnen zijn dat je op een dag dan 120 Smart Points mag eten en drinken. Ga je daar overheen? Dan zal je niet afvallen. Blijf je eronder of haal je het? Dan zal je af gaan vallen.
Het voordeel van Smart Points is dat je ze kan spreiden. Heb je morgen een feestje en zou je – noem maar even wat – 160 of 180 Smart Points willen hebben? Dan kun je de Smart Points de dagen ervoor opsparen of de dagen erna verkorten. Op die manier heb je ruimte om lekker te blijven eten en niet moeilijk te hoeven doen op feesten en partijen. En laten we eerlijk zijn: dat is wat veel mensen toch wel erg belangrijk vinden.

Afvallen met het Weight Watchers dieet

Het Weight Watchers dieet bedient wereldwijd miljoenen mensen. Niet gek voor een dieet dat ooit door een huismoeder met overgewicht werd bedacht, toch? Als jij ook aan wil sluiten bij het dieet kan dat heel eenvoudig en kun je rekenen op goede support en veel recepten. Ook krijg je meer kennis van voeding en overgewicht, omdat het dieet je uitgebreid informeert.

Voordelen en nadelen

Er zijn heel veel voordelen aan Weight Watchers te noemen. Zo is het een vriendelijk dieet, waarbij je goed geholpen wordt. Er is sprake van veel kennis, van veel recepten en een community die altijd bereid is je te helpen. Door haar jarenlange ervaring is Weight Watchers een dieet bij uitstek om mee af te vallen. Het grote voordeel is dan ook dat Weight Watchers een naam hoog te houden heeft en alles zal doen in het belang van de volgers. Afvallen is dan ook een echt feestje.
Een nadeel is dat Weight Watchers een relatief duur dieet kan zijn als je het heel goed wil volgen. Je betaalt lidmaatschapsgeld, maar ook voor het gebruik van producten en diensten moet je betalen. En dat is best wel een bedrag. Desondanks is het geld ook goed besteed. Want op gewicht komen met Weight Watchers, dat is goed mogelijk.

Conclusie: zou jij afvallen met Weight Watchers?

Je hebt gelezen over het dieet Weight Watchers. Wat zou jij kiezen? Dit dieet of toch een ander dieet?