Download!Begin NU met het Eiwitrijke Recepten Kookpakket!

Mondkapjes bestellen voor de nieuwe richtlijnen

De richtlijnen zijn weer aangescherpt en het is goed mogelijk dat jij meer mondkapjes bestellen wilt om hier aan te kunnen voldoen. Je moet in het openbaar vervoer nog gewoon een mondkapje op, maar het gebruik ervan in openbare ruimtes wordt nu ook door de overheid dringend geadviseerd. Deze adviezen brengen ze niet zomaar uit, dus je doet er goed aan om ze op te volgen. Ga je mondkapjes bestellen voor deze nieuwe situatie, dan zijn de onderstaande tips vast nuttig.

Stoffen mondkapjes bestellen

Je zult nu veel vaker een mondkapje moeten dragen dan wanneer je en keer in de bus stapt. Elke keer dat je de supermarkt inloopt, de bibliotheek bezoekt, betaalt in het tankstation of de auto uitstapt in de parkeergarage, is een mondkapje dragen het advies. Als je voor al deze gebeurtenissen een wegwerp mondkapje gebruikt, dan levert dat ook elke keer afval op. Het is veel slimmer om een aantal stoffen mondkapjes te bestellen en deze opnieuw te blijven gebruiken. Dat is beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Bestel voldoende in één keer

Een volgende punt waar je dan dus over na moet denken is hoeveel mondkapjes je moet bestellen. Dit hangt natuurlijk af van de regelmaat waarmee je reist en naar buiten gaat. Een forens die 5 dagen per week met het OV naar het werk gaat heeft wekelijks minimaal 10 mondkapjes nodig. Voor elke etappe moet je namelijk een nieuw kapje pakken. Ga je ’s ochtends naar de supermarkt en ’s middags naar de bank, dan heb je die dag ook 2 mondkapjes nodig. De regel die over het algemeen geldt, is dat je een nieuw kapje nodig hebt vanaf het moment dat je je huidige kapje af doet. Moet je overstappen of wil je een aantal winkels in de winkelstraat bezoeken, dan houd je je kapje dus het beste gewoon op. Maak een berekening en je weet hoeveel mondkapjes je moet bestellen. Tel daar een aantal bij op voor de kapjes die in de was zitten.

Let op de kwaliteit

Een laatste punt dat belangrijk is als je mondkapjes gaat bestellen is de kwaliteit. Er worden veel mondkapjes verkocht – en dit is voornamelijk online – door mensen die hier een grote winst uit willen halen. De kwaliteit van mondkapjes is dus niet altijd even goed en dat is een probleem. Om de overdracht van het virus te kunnen vertragen is het wel belangrijk dat de mondkapjes goed functioneren. Daarom is het geen slecht idee om je mondkapjes te kopen bij een Nederlandse winkel. Dat is gewoon gemakkelijker en de kwaliteit bij ons is goed.

Niet-medische mondkapjes

Met de bovenstaande informatie kun je de goede soort, de juiste hoeveelheid en meest kwalitatieve mondkapjes bestellen online. In Nederland zijn niet-medische kapjes verplicht, dus dat is ook een punt om op te letten. Zo zorg je ervoor dat het medische personeel altijd voldoende voorraad heeft. Met voldoende stoffen mondkapjes in huis kun jij ook in deze tijden het dagelijks leven zorgeloos vervolgen.