Download!Begin NU met het Eiwitrijke Recepten Kookpakket!

Hoe verander ik gezond mijn eetgewoonten?

Zeker in de periode voor de zomermaanden zoeken veel Nederlandse mannen en vrouwen naar mogelijkheden om af te vallen. Je wilt immers in een positieve zin opvallen op het strand tijdens je vakantie! Vaak wordt hierbij voor een ongezonde manier van afvallen gekozen, waarbij een streng dieet gevolgd wordt. Niet alleen is dit ongezond, ook zal je een veel minder energiek gevoel ervaren. Door een achteruitgaande weerstand loop je daarbij het risico om vlak voor de vakantieperiode ziek te worden. Je moet er toch niet aan denken dat je een vakantie moet annuleren door ziekte? In dit artikel vertellen we je meer over het veranderen van eetgewoontes, op een gezonde manier.

Maak gebruik van een foodbox

Een van de manieren om je eetgewoontes op een gezonde manier te veranderen is het gebruik van een foodbox. Bestel een foodbox bij een van de aanbieders van deze boxen, waarvan er in de afgelopen jaren steeds meer op de markt gekomen zijn. Het idee achter een foodbox is dat je aan het begin van de week een doos vol ingrediënten krijgt. Deze ingrediënten kunnen vervolgens voor verschillende gerechten gebruikt worden, die je gedurende de week eet. De recepten voor deze gerechten kun je op internet vinden of zitten standaard in de doos.

Meer sporten helpt je fitter te voelen

Naast een gezond eetpatroon is het minstens zo belangrijk om voldoende te sporten. Door te bewegen val je namelijk beetje bij beetje af! Met een foodbox zorg je voor voldoende voedingsstoffen, die je helpen om energiek de dag door te komen. Aan het einde van de dag zijn je energievoorraden op, waardoor tijdens het sporten energiereserves worden aangegrepen. Tijdens het sporten zullen de energiereserves verbrand worden, waardoor je gewicht verliest. Begin niet direct heel intensief te sporten, maar bouw je conditie rustig op!