Download!Begin NU met het Eiwitrijke Recepten Kookpakket!

Hoe maak je hardlopen nog uitdagender?

Ben je al jarenlang aan het hardlopen en heb je vrijwel iedere omgeving al gehad in de buurt van de woning? Dan ben je vaak niet meer uitgedaagd om meer uit de sportactiviteiten te behalen. Je moet daarom op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen. Er zijn een groot aantal manieren waarop je het hardlopen uitdagender kan maken. Zo kan je bijvoorbeeld een racevest gebruiken om meer uit de sessies te halen. Maar waar kan je nog meer aan denken?  

Meer gewicht met je meedragen

Een racevest gebruiken is een eerste manier om het hardlopen uitdagender te maken en meer uit het sporten te halen. Het vest is voorzien van verschillende vakken, waar je jouw spullen in op kan bergen en volledig af kan sluiten. Het vest is daarom ook geschikt om langere afstanden af te leggen, doordat je iets te eten en drinken mee kan nemen. Tevens kan je hiermee zorgen voor extra gewicht, waardoor je direct een geheel andere ervaring krijgt tijdens het hardlopen. 

Intervaltraining voor een nieuwe uitdaging

Meer uitdaging aanbrengen in het hardlopen kan ook door voor een intervaltraining te zorgen. Normaal gesproken gebeurt het hardlopen op eenzelfde tempo, waarbij het voornamelijk gaat om het afleggen van een zo groot mogelijke afstand. Echter hoef je niet altijd een lange afstand af te leggen om zoveel mogelijk uit de training te halen. De intervaltraining geeft jou de gelegenheid om jouw lichaam anders te belasten en te werken aan jouw conditie. Door deze regelmatig toe te passen, krijg je weer een geheel ander eindresultaat met de trainingen. 

In bergachtige gebieden een intensieve training

Een laatste uitdaging die je aan kan brengen, maar waarvoor je wel iets meer moet regelen, is door naar een bergachtig gebied te rijden. In Nederland zijn er voornamelijk heuvels beschikbaar, maar die zijn na verloop van tijd ook niet hoog genoeg meer. Door bijvoorbeeld naar de Ardennen te gaan en te hardlopen, zorg je ervoor dat je het uitdagend genoeg maakt en jouw sportprestaties steeds meer kan verbeteren. Jij behaalt weer nieuwe resultaten en maakt het hardlopen weer leuker.