Download!Begin NU met het Eiwitrijke Recepten Kookpakket!

Hoe gezond zijn noten?

Noten zijn rijk aan alle gezonde voedingsstoffen en zeker aan vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Ze zijn zeker geen oorzaak van overgewicht zoals vaak en dus ten onrechte wordt beweerd. Voedingsvezels geven je namelijk een snel en langdurig voldaan gevoel waardoor je minder eet en dus makkelijker afvalt. Zoals met alle voedingsproducten het geval is eet je ook noten met mate. Dat betekent maximaal een handjevol of 25 gram per dag. Eet ze alleen onbewerkt en dus puur natuur. Zo geniet je volop van al hun gezondheidsvoordelen.

Gezond voedingsstoffen

Ze hebben een hoge voedingswaarde en zijn rijk aan alle gezonde voedingsstoffen die we nodig hebben om goed te blijven functioneren. In alle soorten vind je vooral vitaminen, mineralen, voedingsvezels en hoogwaardige eiwitten.

Snel een langdurig voldaan gevoel

Zowel voedingsvezels als hoogwaardige eiwitten zijn onmisbaar voor onze gezondheid en om makkelijker af te vallen. Beiden geven je een snel en langdurig verzadigd gevoel. Daardoor heb je veel minder honger en eet je ook veel minder zonder er iets te moeten voor doen of laten.

De voordelen van voeding met veel eiwitten

Voeding met veel eiwitten zorgt voor meer voordelen, namelijk:

  • We kunnen niet zonder eiwitten: ze staan centraal in heel wat lichaamsprocessen. Zo zorgen ze voor de aanmaak van huidweefsel en van spieren, maar ook van organen, enzymen, hormonen en van neurotransmitters. Dagelijks voldoende eiwitten eten zorgt er voor dat je alle aminozuren binnen krijgt om gezond te functioneren
  • Doen ons meer vet verliezen: als je gezond wilt afvallen is het nodig om meer vet te verbranden. Daar zorgen eiwitten voor
  • Spiermassa behouden: eiwitten helpen onze spiermassa behouden. Spieren helpen ons makkelijker afvallen. Ze gebruiken ook energie (calorie├źn) zelfs in rust en tijdens je slaap. Al slapend je overgewicht verliezen is dus perfect mogelijk
  • Door het eten van meer voeding met eiwitten raken we vlugger verzadigd en eten we minder

Andere gezondheidsvoordelen

Omdat ze ook veel vetzuren bevatten zorgen ze voor een stabiele bloedsuikerspiegel en voor een evenwichtig cholesterolgehalte. Naast voldoende eiwitten krijg je ook veel vezels, vitaminen B1, B2, B6 en E en mineralen als foliumzuur, magnesium, calcium, zink, kalium en selenium binnen. Vele resultaten van grootschalige wetenschappelijke onderzoeken leerden ons dat selenium een positieve invloed heeft op prostaatkanker.

Eet ze dagelijks, maar met mate

Je eet ze best dagelijks noten dagelijks maar zoals het met alle en ook met gezonde voedingsproducten het geval is eet je ze wel met mate. Dat betekent een handjevol van maximaal 25 gram per dag. Je eet ze het beste onbewerkt en dus ongezouten, niet geroosterd en ongebrand. Door deze bewerkingen daalt de concentratie aan gezonde voedingsstoffen.

Noten kopen

Noten kopen kan je doen in supermarkten, natuurwinkels, op de markt of eenvoudig online via een webshop. Daar maak je rustig je keuze en kan je een paar dagen na je bestelling volop van genieten.

Meerdere manieren om te gebruiken

Eten doe je op vele manieren. Zo uit het vuistje zijn ze een gezond tussendoortje dat je extra energie geeft om er tot je volgende maaltijd weer tegenaan te gaan. Combineer ze met natuurlijke voedingsproducten zoals onbewerkte natuuryoghurt of kwark, in je zelfgebakken brood en gebak, in allerlei stoofpotjes, in vele vlees en visgerechten, in zelf gemaakte smoothies en in al je zelf gemaakte groentesalades.