Download!Begin NU met het Eiwitrijke Recepten Kookpakket!

Dieet & Afvallen, Waarom wel, en waarom niet?

Als het op Dieet & Afvallen aankomt, dan is er al meer dan genoeg over geschreven, niet zo vreemd als je nagaat dat het wereldwijd een miljarden industrie is. Wanneer er ergens veel geld te verdienen valt, dan zijn er veel mensen die zich daar mee bezig houden, dat is mede de reden van de ontelbare diëten en manieren om af te vallen, je kunt wel spreken van door het bos de bomen niet meer kunnen zien.

Niet alleen de soorten afvallen methodes en diëten zijn er in grote aantallen, maar ook de redenen die mensen hebben om te gaan afvallen zijn uiteenlopend, en daarom is het altijd lastig om meteen te kunnen zeggen of een dieet de beste oplossing is voor jouw probleem. Laten we voorop stellen, dat een dieet altijd een B plan is, omdat de eerste oplossing en de meest logische oplossing niet werk voor jou, of omdat je niet denk dat het werkt, want een ander dingetje en dan spreek ik van de meeste gevallen, is dat het probleem tussen je oren zit.

Daarom wil ik graag kijken naar: Wanneer je wel een dieet of manier van afvallen zou moeten gaan volgen, en wanneer niet. Daarnaast is het spectrum dieet en afvallen erg breed en kun je erg creatief zijn in het invullen van wanneer iets een dieet is en wanneer je gaat afvallen.

Waarom wel afvallen?

Je bent te dik, je hebt last van overgewicht, het is duidelijk tijd om gewicht te gaan verliezen, overgewicht gaat ten koste van een goede gezondheid en dus een langer en gelukkig leven. Daar zijn we het denk ik wel over eens. Afvallen dus! De manier waarop je dit gaat doen is erg variabel, en afhankelijk van bijvoorbeeld je gewicht en gezondheid. De beste manier om te gaan afvallen, is altijd nog je voeding in combinatie met meer beweging. Een gezond en gevarieerd eetschema in combinatie met wekelijkse bezoekjes aan de sportschool, is de meest efficiënte en verantwoorde manier.

Mocht je te zwaar zijn, en of lichamelijke gebreken hebben waardoor sporten erg lastig wordt, dan is in de eerste instantie , jezelf een gezond voedingspatroon aanmeten nog altijd de beste optie, waarom? Omdat dit permanent is, ik snap dat je hier niet snel mee zult afvallen, en zeker wanneer je zo zwaar bent en elke dag veel eet, wordt het eten van kleinere gezondere porties erg moeilijk. In dat geval zou je kunnen beginnen met een dieet, erg tijdelijk en puur om de eerste kilo’s kwijt te raken en om jezelf te motiveren.

Dan zijn er natuurlijk ontzettend veel wegen om in te slaan, want welk dieet is nou het beste? Dat is voor iedereen anders, sommige mensen hebben baat bij een kort dieet waarin ze verder niks leren over voeding en gezondheid, maar gewoon snel afvallen en daarna weer verder gaan zoals altijd. Toch zijn er oplossingen in diëten waar echt iedereen baat bij heeft, neem bijvoorbeeld het Vitadis dieet en slanker leven plan. Dit gaat niet alleen maar over afvallen, want je zult afvallen! Maar dit gaat ook over de rest van je leven en je gezondheid, je leert gezonder te leven.

Waarom geen dieet?

Overgewicht betekend altijd dat je gezondheid niet in een optimale staat is, maar afhankelijk van welke vorm van overgewicht je hebt, is het schaalbaar of je een dieet zou moeten volgen of niet, met een dieet pleeg je namelijk roofbouw op je lichaam, omdat je tijdelijk je lichaam tekort doet van bepaalde bouwstoffen waardoor je lichaam z,n reserves gaat aanspreken en je gewicht gaat verliezen. Dee je dit te lang dan is dit erg schadelijk.

Zoals ik ik de 2e alinea van dit artikel al heb geschreven is de beste oplossing altijd goede voeding in combinatie met beweging / sport. Dit voor een permanent gezonder leven, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Wil je afvallen maar ben je niet te dik, dan zou ik een dieet, de B oplossing niet eens kiezen maar gewoon gaan sporten en op je voeding letten. Daarnaast zijn diëten niet bepaald goedkoop en leer je er over het algemeen niks van, behalve dat je afvalt en op den duur weer terug komt op je zelfde oude gewicht, en je ene hoop geld kwijt bent. Dat geld had ook naar een sportschool of een voedingsconsulente kunnen gaan.

Zoals je ziet, heb ik in dit korte stukje tekst als een paar onderwerpen te pakken gehad waarom je wel of niet een dieet moet volgen. Het verschil tussen een dieet & afvallen is: Dat een dieet meestal een tijdelijk voedingspatroon is, als in een dieetschema waarin je je lichaam tijdelijk tekort doet van belangrijke voedingstoffen. Afvallen is eerder de gezonde variant van gewicht kwijtraken, echter is door deze miljarden industrie de term afvallen natuurlijk erg veranderd en wordt hij veel gebruikt voor afval producten zoals een “dieet” 😉

De beste oplossing.

Gezond eten, gevarieerde maaltijden met verse duurzame en eerlijk geteelde producten, dit in samenwerking met meer beweging en het liefst sport. Natuurlijk kan het zijn dat je dit nu al moeilijk vind klinken, en je toch liever de makkelijke oplossing kiest in de vorm van een dieet product. Ik zeg niet doen, want ook gezond eten en sporten is niet moeilijk en zeker niet duur. Neem deze tips van me, kies voor het gemak van een maaltijdbox. Mijn favoriet is die van Marley Spoon. Zo krijg je wekelijks met je maaltijdboxen abonnement weer automatisch nieuwe uitgebalanceerde verse recepten bezorgd. Hier vind je een Marley Spoon korting van 25,-.

Ga naar de sportschool, je heb tegenwoordig erg goedkope abonnementen, bijvoorbeeld bij Basic Fit, Met een abonnement kun je bij elke vestiging sporten, je hele familie mag op dezelfde pas sporten, geen excuses meer dus. AL ga je alleen maar 2 of 3 keer in de week 30 minuten op de loopband of crosstrainer, dan ben je al goed bezig, daarnaast kun je er leuke mensen ontmoeten.