Download!Begin NU met het Eiwitrijke Recepten Kookpakket!

De voordelen van HIIT-training

High-intensity interval training (HIIT) is een soort oefening waarbij intense uitbarstingen van activiteit worden afgewisseld met korte herstelperioden. Het is een geweldige manier om snel en efficiënt in vorm te komen, want het kan in minder tijd dan een traditionele trainingssessie. Laten we eens kijken naar enkele voordelen van HIIT training

Verbeterde cardiofitness en uithoudingsvermogen: Een belangrijk voordeel van HIIT is een verbeterde cardio fitness en uithoudingsvermogen. Door intense anaerobe activiteiten zoals sprinten of jumping jacks af te wisselen met aerobe activiteiten van lagere intensiteit, zoals joggen of wandelen, kun je je cardiovasculaire gezondheid verbeteren en tegelijkertijd je uithoudingsvermogen vergroten. Met regelmatige HIIT-trainingen zul je merken dat je verder of langer kunt hardlopen zonder je uitgeput te voelen. 

Verhoogd vetverbrandingspotentieel: Een ander belangrijk voordeel van HIIT is het vermogen om effectiever vet te verbranden dan andere vormen van lichaamsbeweging. Onderzoek heeft aangetoond dat je lichaam bij oefeningen met hoge intensiteit nog tot 24 uur na afloop van de training doorgaat met het verbranden van calorieën – in tegenstelling tot traditionele steady-state oefeningen waarbij de verbranding van calorieën snel stopt na afloop van de oefening. Dit betekent dat je met HIIT trainingen betere resultaten kunt bereiken in minder tijd dan met gewone oefenroutines. 

Verbeterd metabolisme: Ten slotte heeft onderzoek aangetoond dat consequente HIIT-training je basale metabolische snelheid (BMR) kan verhogen. Dit betekent dat je lichaam, zelfs als je rust, meer calorieën verbrandt dan voordat je HIIT trainingen ging doen, vanwege een toename van de spiermassa en een hogere BMR.

Tip: HIIT training voor vrouwen

Conclusie: 

Of je nu net begint aan je fitnessreis of op zoek bent naar een manier om je bestaande trainingsroutine wat pittiger te maken, het toevoegen van wat oefeningen in HIIT-stijl kan precies zijn wat je nodig hebt. Met zijn potentieel voor verbeterde cardio-conditie, verhoogde vetverbranding en metabolisme-boost is er echt niets vergelijkbaars! Dus waarom zou je het vandaag niet eens proberen? Je zult er geen spijt van krijgen!