Download!Begin NU met het Eiwitrijke Recepten Kookpakket!

6 Redenen om een koolhydraatarm dieet te gaan volgen

Het koolhydraatarme dieet is de laatste jaren enorm populair geworden. Op zich was het dat al in de laatste jaren van de vorige eeuw. Toen was met name het Atkins-dieet in trek. Dit plan, geschreven door de Amerikaanse cardioloog en arts Robert C. Atkins, heeft als leidraad gediend voor veel andere diƫten die ook uitgaan van het koolhydraatarme gedachtegoed. Wanneer je nog twijfelt om al dan niet aan een koolhydraatarm dieet te beginnen, willen we van de gelegenheid gebruik maken om je twijfels weg te nemen door het benoemen van maar liefst 6 redenen om vandaag nog aan een koolhydraatarm dieet te beginnen.

Het is makkelijk

Een koolhydraatarm dieet is in de eerste plaats een makkelijk dieet. Het is overal te volgen. Het enige dat je moet doen is koolhydraatarme producten aanschaffen en hier recepten van bereiden. Het beste schaf je een kookboek aan dat zich richt op koolhydraatarme recepten. Daarmee kom je dan al heel ver. Je zal zien dat je er vanzelf in rolt en dat de omschakeling uiteindelijk echt wel meevalt. De resultaten zullen je zeker motiveren om door te zetten.

Het kan tot snel resultaat leiden

Eigenlijk merk je al direct resultaat als je met een koolhydraatarm dieet begint. Je zal je verzadigd voelen en het idee hebben dat je gezond bezig bent. Vitaminen, mineralen en allerlei andere voedingsstoffen maken dit in je los. Een koolhydraatarm dieet volgen leidt vaak in de eerste paar dagen al tot 1 tot 2 kilo gewichtsverlies. Daarna gaat het misschien een tijdje wat langzamer, maar je zal wel bemerken dat je vetmassa omlaag gaat. Buikvet verbrand je dan ook heel snel met een koolhydraatarm dieet (en de juiste oefeningen, natuurlijk).

Je wordt ook gezonder in je hoofd

Doordat je gevarieerder bent gaan eten, krijgen ook je hersenen meer voedingsstoffen binnen. Het klinkt misschien raar, maar je wordt letterlijk gezonder in je hoofd. Mensen die ene koolhydraatarm recept eten hebben dan ook snel het idee dat ze zich beter kunnen concentreren en dat hun focus scherper is. Fijn als je een zware baan hebt of midden in een studie zit! Een koolhydraatarm dieet zet je pas echt goed aan het denken. Een groot voordeel.

Cholesterol en bloeddruk zullen dalen

Gezonder leven? Ook dan kan een koolhydraatarm dieet uitkomst bieden. Want diverse onderzoeken tonen namelijk aan dat een koolhydraatarm gerecht ertoe leidt dat de cholesterolwaarden en bloeddruk dalen. Vooral producten als vis (met omega 3 vetzuren en veel eiwitten) zorgen voor dit effect. Wanneer je dus een te hoog cholesterol hebt en je bloeddruk graag wat ziet verlagen, moet je een koolhydraatarm dieet zeker de kans geven.

Meer weerstand

Ook meer weerstand is een gevolg van een koolhydraatarm dieet. De reden zit hem in de vele gezonde voedingsstoffen die je met dergelijke recepten binnen krijgt. Denk aan ijzers, mineralen, vezels en heel veel vitaminen. Grote kans dus dat je minder snel verkouden wordt en minder vatbaar bent voor griepvirusjes of andere ongemakken. Je staat gewoon sterker (en vooral gezonder) in je leven.

Je wordt fitter

Tot slot is het logisch dat je met zoveel positieve effecten (gezondere recepten, meer vitaminen en mineralen, een lagere bloeddruk, een gezonder cholesterol, een betere conditie en een beter concentratievermogen) een fitter leven tegemoet kan zien. Je wordt echt fitter van al die gezonde initiatieven en zal dat merken in je dagelijkse bezigheden. Je hebt meer uithoudingsvermogen, meer zin om dingen te ondernemen en je bent ook minder snel van je stuk te brengen. Fitter kan zich dan ook op allerlei manieren uiten. Mensen die een koolhydraatarm dieet gevolgd hebben geven steevast aan dat het dieet ze veel meer gebracht heeft dan alleen een gezonder gewicht