Download!Begin NU met het Eiwitrijke Recepten Kookpakket!

3 fitness supplementen om meer spiermassa te kweken

Wil je graag meer spiermassa opbouwen door middel van fitness? Misschien is het dan wel een idee om hierbij fitness supplementen te  gebruiken. Met deze supplementen zorg je er namelijk voor dat jij het beste uit jezelf en jouw workout kunt halen, zodat jij de beste resultaten kunt behalen voor het opbouwen van jouw spiermassa. Hieronder zullen wij enkele belangrijke fitness supplementen bespreken.

Eiwitten

 

Eiwitten zijn één van de belangrijkste stoffen om in te nemen, wil je aan je spiermassa werken. Deze zorgen er namelijk voor dat jouw spiermassa niet zo snel wordt afgebouwd. Mocht je na je workout dus extra eiwitten nemen, zal je lichaam jouw spiergroei extra ondersteunen, wat dus voor snellere resultaten zorgt. Er zijn verschillende soorten eiwitten die elk hun eigen voordelen hebben.

Wei-eiwit

Zo heb je bijvoorbeeld wei-eiwit, welke erg snel verteerbaar is en dus snel beschikbaar is om spieren op te bouwen. Hierdoor verbetert na krachttraining het effect op spiergroei. Hierdoor is wei-eiwit een van de belangrijkste supplementen voor het bouwen van spiermassa.

Caseïne-eiwit

Ook is er caseïne-eiwit, wat ook voorkomt in zuivelproducten. In tegenstelling tot wei-eiwit, verteert deze een stuk langzamer. Ook is er aangetoond dat caseïne-eiwit de afbraak van spiereiwit vermindert. Dit is belangrijk omdat het het lichaam helpt om positieve spiereiwitomzet te behouden die nodig is voor spiergroei. Hierdoor wordt caseïne aangeraden om te gebruiken voor het slapen gaan.

Eiwitblends

Mocht je het beste van beide werelden willen hebben? Dan bestaan er ook eiwitblends, die beide wei- en caseïne-eiwitten bevatten. De wei-eiwitten zorgen voor een hoge piek in spiereiwitsynthese en de caseïne help deze verhoogde snelheid te verlengen.

Kreatine

Kreatine consumeer je vóór je workout en is een van de beste supplementen ter ondersteuning van het creëren van spiermassa. Doordat kreatine een energiebron is voor spieren, zorgt dit ervoor dat na inname de sporter bijna twee keer zoveel spiermassa kan winnen als normaal. Dit doordat er een verhoogde capaciteit in energie ontstaat waardoor je net dat stapje verder kan gaan met jouw workout. Je spieren kunnen op een hoger niveau presteren en kreatine is daarom perfect voor intense oefeningen zoals HIIT-trainingen.

BCAA

BCAA’s bevatten leucine, wat voor een ‘trigger’ zorgt om de snelheid van spiereiwitsynthese te verbeteren. BCAA wordt vooral gebruikt in combinatie met andere eiwitbronnen, mocht je bijvoorbeeld een calorietekort hebben. Dit omdat BCAA’s weinig suiker, koolhydraten en vetten bevatten en alleen de belangrijkste eiwitbouwstenen voor je spieren biedt. BCAA’s zijn hierom ook perfecte supplementen om af te vallen.